Apa yang tertulis..adalah kata pendita ratu..yang aku namakan ia...TULUS....



Monday, 13 June 2011

Kesan Dari Drama NORA ELINA....

Assalamualaikum.....
  
    Pagi-pagi lagi dah bukak lappy..baca blog Ben perihal Nora Elina....Tapi nak habaq cerita nie bagi impak maksima pada aku buat masa nie la..
    Kita cerita asal pembikinan drama nie...barulah aku tau cerita ini di adaptasi dari sebuah novel yang berjudul Kasih Yang Suci Karya Meen Zulaika..keluaran karangkraf...
 Kepada kawan-kawan ku di luar...kalau korang ada buku nie...aku nak pinjam...coz sejak dah kawen nie pun aku dah lama tak membeli dan baca novel...kesian aku..
    Ok..kita berbalik pada kesan drama ini...apa yang jadi kat aku :-
  • Aku nak balik awal je dari office...En.HZ ingat maybe nak cepat amik anak kat pengasuh...aku tak sabo nak tgk drama tu..nak lagi minggu nie episod akhir..
  • Masa makan..buat keje..teringat...apa kesudahan cerita nie..kadang-kadang dalam kepala otak..dok buat jalan cerita sendiri...sebab tak sabar nak tunggu episod seterusnya lah....
  • Lemah gemalai, gigi siti saleha ( nora Eliana) , body dia yang seksi masa pakai skrit ala-ala ayu tu...buat aku melayang...kalau lah aku...adik sam bunkface....hahhhaa.....jelous babe...dari kaca mata pompuan nie...kaca mata laki...aku tak leh kata la...sebab utama mesti tak tak body dia je...bukan cam aku..suka tengok gigi dia...chantek...takda pagar...( jangan marah www.gigiepagar.blogspot.com )
  • Aku suka kat Seth Tan tue...romantis gilers....aku memang telah terpedaya dengan lakonan dia....huhuhu..My Huby pun romantik jugak...tapi romantik tak di buat la...cara tersendiri...tett...
  • Disebabkan minggu nie akhir...aku maybe akan sedaya upaya cari peluang nak tgk cerita nie...kalau rabu nie aku tak balik umah ( siapkan untuk malam mesra jkr)....takpe kat BPKS tingkat 15 ada TV..
Itu la beberapa kesan yang aku terima selepas aku tengok drama melayu nie..aku payah nak tengok cerita melayu...kecuali kalau jalan cerita tak mengarut dan merepek....syabas kepada pengarahnya jet li..( bukan nama sebenar ) kerana memberi kesan kepada penonton...syabas kepas Siti Saleha Dan Aroon azizi...berjaya membuatkan aku dan penonton terpukau dengan lakonan kalian..kita nantikan episod akhir cerita  NORA ELINA...

Selamat menonton,,,


6 comments:

syaEYRA said...

cerita ni best, tapi dah beberapa hari terlepas nk tengok cerita nih

shopping2u said...

anda tergolong dikalangan blogger yang sporting.. tak caya? sila ke sini;

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/senarai-blog-yang-sporting.html

Dim Benihana said...

kekeke ramai je kot yg macam ko..keke

Mohd Hazwan Hashim said...

ke sini nak baca siri nora elena lah :)

Puan Salwa said...

shopping2u : bloger cam i yg baru nak belajar pun tersenarai ke?? teme kasih...tolong tunjuk ajar ku sifu..

Dim : aku rasa mmg ramai dah kena demam nora elena..

NoRa said...

karangkraf ke??