Apa yang tertulis..adalah kata pendita ratu..yang aku namakan ia...TULUS....



Monday, 11 July 2011

PENGKIANAT KAWAN!!!!


Assalamualaikum...
Kali nie post aku..aku tuju khas kepada " penyampai Mohor Besar" a.k.a " penambah ajinamoto" harap korang paham perangai manusia yang sebegini hebat.Maksud aku perangai manusia yang dah nampak kawan dia sedang bersengketa..dia pulak jadi tukang sampai berita dan penambah berita..secara tak langsung..menambahkan lagi keruh keadaan yg sedia ada keruh..dari kawan tu nak baik..datang penghasut yang aku gelarkan dia " Penyampai Mohor Besar " kepada Sang Ratu Sanubari dia...
Kalau korang berada dalam situasi aku..korang tau tak orang tu aku bayangkan tu, dia seorg yang sangat tak amik tahu hal org..tapi dalam diam mata, telinga dan macam-macam yang ada kat anggota badan dia tu...terangsang kalau dengar apa sahaja cerita pasal aku..terus dia akan mengadap Sang Ratu Sanubari dia..lantas segala cerita dipersembahkan pada ratu kesayangan dia tu...boleh bayang tak betapa HINA manusia sebegitu...Depan kita dia mungkin manusia yang tak kisah pasal orang sekeliling...belakang kita..dia lah "Penyampai mohor Besar"..
dia mungkin jugak PENCINTA Blog aku...kikikikiki.....
Sebabnye aku rasa dia rajin pulak selak blog aku nak tahu cerita terkini...kot boleh jadi bahan...
So..kalau ko terasa ko itu orang yang aku maksudkan...so ko adalah antara senarai BFF yang aku dah delete..( BFF sangat la...plz yoe...)
Pada pandangan aku la...manusia yang suka jadi "Penyampai Mohor Besar" nie yoe...dia jenis manusia yang tak leh tengok Orang lain Bahagia atau happy....( ko jeles kan???)
Betui tak ko jenis manusia yang macam tue?? Sebab ko TAK BAHAGIA CAM ORG LAIN....Org mcm nie suka tengak orang berbalah...sebab tue KO TAK BAHAGIA...ko dah berjaya keruhkan keadaan..kenapa ko tak jadi manusia yang diamkan diri..dan jangan amik tahu hal orang lain...kan dah aku buat blog khas untuk ko..
Sekarang apa yang ko kena buat???...ko jangan nak keruhkan keadaan..ko hanya perlu DIAM...biarkan apa yang sedang berlaku...biar berlalu...( tu pun nak aku ajar ke??)
Aku tak tahu, kalau manusia ini, yang betul sedang berniat memang nak perlakukan perkara sebegitu terhadap aku..dan aku memang ikhlas pernah percaya pada dia..ketahuilah NILAI KEPERCAYAAN AKU SUDAH HILANG...tahu tak apabila NILAI KEPERCAYAAN sudah hilang...segala yang ko ungkap..semua DUSTA yang aku dengar..sebab ko pernah KIANAT kawan ko sendiri..Maka..BERBAHAGIALAH kau di sampingnya...huhuhuhu....
Ok. Aku dah buat post pada ko yang berjaya mengeruhkan keadaan mereka yang geloraA jiwanya..kalau ko suka...terima kasih la..ko dah glamer secara tak langsung....kalau ko BAHAGIA dengan cara begini TERUSKANLAH....TERUS UNTUK TIDAK BAHAGIAKAN ORANG..KERANA KO ADALAH GOLONGAN ORANG YANG TIDAK BAHAGIA...tettt.....



6 comments:

Dim Benihana said...

pehh ayat makan dalam pulak,
macam marah je..

tp terasa mcm aku lak, yeke??

Puan Salwa said...

dah tentu bukan ko...nampak sgt aku bygkan org tu jenis " tak amik tau hal org"..ko bkn cam tu...ko terlebih sudah..hahaah...kadang2..lepas dah luah marah kat blog..aku ok..masa tue je..marah sgt ngan perangai manusia mcm tue..aku nak minta org tu TOLONG DIAM JE..TAK SUSAH KOJENYE..

La Majid said...

aku tak suka AJINAMOTO sebab bt aku penin dan tekanan darah aku tinggi..teetttttt

Puan Salwa said...

yang..tak elok pun mu makan pak aji tue....tak pasai2 ko tak bangun nanti pening memanjang...

katakkecik said...

sal..asal?takut lak aku.aku ke tu?musykil ni....

ayat ko memang POWER GILER SIOT..sepa terasa kompom pas ne die DENDAM GILER dgn ko..hahahaha padan muke die..tu la ko yg aku kenal DIRECT 2 POINT.. ne aku CIKGU hang hahahahaha(KETAWA JAHAT JAP)

Puan Salwa said...

alamak..sapa pulak katakecik nie...suspen plak aku...sapa yg kenal aku..dia tau aku cam mana..tapi hati baik kan..heheheh ( perasan jap yek..)